Hopp til innhold
19. september 2024

Vi er årets lærebedrift!

Daglig leder Gudmund Roen i Hæhre Entreprenør mottar prisen fra kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. Foto: Kari Druglimo-Nygaard/MEF Under årets Artic Entrepreneur 2024 ble Hæhre Entreprenør kåret til årets lærebedrift i maskinentreprenørenes Forbund (MEF). Som en av landets største entreprenører er samfunnsansvar et viktig område for alle oss i Hæhre Entreprenør, vi mener at alle fortjener en sjanse.

Fremtidens fagarbeidere

Hvert år ansetter Hæhre Entreprenør 30 unge mennesker, som blir en del av Hæhre-skolen. I lære hos Hæhre er kvaliteten på opplæringen avgjørende for å utvikle fremtidens fagarbeidere innen anleggsfag. Hos Hæhre er det avgjørende at lærlingene kjenner på trivsel, trygghet og opplever mestring i sitt arbeid. Det legges vekt på å skape et miljø der lærlingene kan utvikle seg positivt og føle seg støttet i sin faglige- og personlige vekst. Gjennom Hæhre-skolen følger lærlingene et mentorprogram, hvor hver enkel lærling har sin egen mentor som motiverer og støtter lærlingene gjennom læretiden.

I hele 50 år har Hæhre rekruttert håpefulle ungdommer til sitt lærlingprogram. Ved å rekruttere nye lærlinger hvert år bidra Hæhre til at fremtiden blir bygget av engasjerte og dedikerte fagfolk. Gjennom å investere i opplæring og utvikling av unge talenter, vil fremtidens fagarbeidere få den nødvendige kompetansen for å lykkes i bransjen.

Dette året har Hæhre hatt en positiv økning i antall søkere, hvor det har vært en økende interesse blant nysgjerrige jenter. Bransjen er optimistisk med tanke på den positive utviklingen i antall kvinnelige søkere og håper at denne trenden vil fortsette.

Rekruttert ungdom i 50 år.

Hæhre har siden 70- og 80-tallet rekruttert ungdom som ikke likte seg på skolen, men som hadde et ønske om å jobbe med praktiske ting. Hæhre tror på verdien av mangfold og inkludering og lærlingprogram er åpent for alle, som har lidenskap og et ønske om å være en del av et team som stadig søker etter personlig – og profesjonell vekst. Hæhre er ikke bare opptatt av å bygge infrastruktur, men også mennesker og fellesskap.

Hæhre har gjennom flere tiår tatt inn lærlinger fra hele landet, hvor mennesker fra flere forskjellige skoler har fått mulighet til å gå i lære hos Hæhre.

Årets lærebedrift

– Dette var utrolig stas! Det er virkelig hyggelig å få anerkjennelse for at vi legger ned så mye ressurser som vi gjør i arbeidet med lærlinger. Det er jo også litt ekstra artig at vi vinner denne prisen det året vi fyller 50 år, sier lærlingeansvarlig i Hæhre Entreprenør, Marius Holta.

Det har alltid vært et mål i Hæhre å satse på ungdom. I partnerskap med nav og lokale ungdommer har Hæhre etablert det velkjente Vikersundprosjektet, som gir en verdifull sjanse til ungdommer som ellers kunne havnet på sidelinjen. Hæhre er opptatt av sitt samfunnsansvar, med et ønske om å inkludere og være et godt forbilde i bransjen.

Juryens begrunnelse for utdeling av pris.

Under årets prisutdeling leste også kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun opp juryens begrunnelse for valget av vinner.

  • Årets lærebedrift 2023 oppfyller alle kriteriene som ligger til grunn for denne prisen. Bedriften har i flere tiår hatt et betydelig inntak av lærlinger og en filosofi om at alle fortjener en sjanse. De følger opp lærlingene og gir dem kompetanse og ferdigheter til å gjennomføre og bestå fagprøven med godt resultat. Bedriften har en egen lærlingeansvarlig som er tett på lærlingene for å ha full kontroll på den enkeltes utvikling, og raskt kunne flytte en lærling mellom ulike oppgaver og prosjekter dersom det viser seg at de trenger ekstra oppfølging for å nå noen av fagets kompetansemål. Bedriften har også blitt kjent for å ta inn mennesker med ekstra utfordringer, gjennom det såkalte Vikersundprosjektet. Prosjektet har nå fått navnet «Fremtidens skole» det er et samarbeid mellom bedriften og NAV, og handler om å ta inn lokal ungdom som har falt litt utenfor det vanlige skolesystemet og som kanskje kunne endt opp på skråplanet.»

I Hæhre kjenner man på stolthet. Våre ansatte bidrar til å skape en arbeidsplass for alle som er inkluderende og sammen skape en bedriftskultur preget av åpenhet, samarbeid og kunnskap.

Skal vi bygge for fremtiden, må kjernen av vårt arbeid være med – våre dyktige fagarbeidere.

Siste frist for å søke om lærlingplass hos Hæhre er 1. mars 2024. Sørg for å sende inn søknaden din før denne datoen for å bli vurdert som lærling

Ledige stillinger – Hæhre Entreprenør (akh.no)