Hopp til innhold
19. september 2024

Hæhre styrker satsningen på fornybar kraftutbygging

Det er et stort gap mellom økt energibehov og tilgjengelig kapasitet i Norge, ifølge Statnetts rapport Forbruksutvikling i Norge 2022-2050. For å håndtere fremtidens behov peker de på utbygging av fornybar energiproduksjon – hovedsakelig vind, vann og sol – som et av de viktigste tiltakene.

Les statsnett rapport Forbruksutvikling i Norge 2022-2050

Som en av landets største anleggsentreprenører er Hæhre godt skodd for slike prosjekter, og har de senere årene vært involvert i en rekke kraftutbygginger, som Nye Kjela Dammer, Smibelg og Storåvatn kraftverk, samt Nye Svanedammen.

Regjeringen har de senere årene tilrettelagt for raskere og mer omfattende utbygging av fornybar kraft. For å møte den økende etterspørselen styrker Hæhre nå det eksisterende fagmiljøet som arbeider målrettet med fornybar kraftutbygging, ledet av Olav Gunnar Tveiten.

– Fagmiljøet er bredt sammensatt, besitter god kompetanse på energiprosjekter og skal fortsette å utvikle seg sammen med bransjen og byggherrene, sier Tveiten.

– Det er utrolig spennende å være med på den store utbyggingen av fornybar kraft som ligger foran oss i årene fremover. Og vi trenger flere engasjerte fagarbeidere, ingeniører og prosjektledere som kan gå inn i alle typer roller, legger han til.

Deler av organisasjonen arbeider med damprosjekter og er blant landets beste innen spesialistfaget damplastring.

– Vi kommer til å videreutvikle oss innen damplastring, samtidig som vi nå bygger en større, tverrfaglig organisasjon for å bli den foretrukne entreprenøren innen hele spekteret av fornybar kraftutbygging på land, avslutter Tveiten.

Erfaren anleggsentreprenør
Hæhre Entreprenør er en av landets største anleggsentreprenører med nærmere 50 års bransjeerfaring og har vært med å bygge flere av de største infrastrukturprosjektene i Norge. Med over 900 medarbeidere som gjennom faglig dyktighet, samarbeid og innsatsvilje bidrar til utbygging av nye samfunnsnyttige prosjekter er vi et robust selskap som håndterer de fleste prosjekter og kontraktsformer.

Hæhre Entreprenør er sammen med Isachsen AnleggContur og NOMAS en del av anleggskonsernet HI Entreprenører. Samlet er konsernet en av Norges største anleggsvirksomheter og består av solide bransjeaktører med lange tradisjoner for å utvikle og gjennomføre samfunnsnyttige infrastrukturprosjekter. Konsernets samlede spisskompetanse utgjør et sterkt fagmiljø innenfor anleggssektoren.