Hopp til innhold
6. september 2024

Mari gikk fra prosjektingeniør til leder!

Fra planlegging og oppfølging til problemløsning og koordinering, sørger Mari for at prosjektet beveger seg fremover. Prosjektet, som strekker seg gjennom Stjørdal og Levanger kommune, har som mål å sikre trygg trafikk for alle som ferdes langs veien.

– En variert arbeidshverdag

På dette komplekse prosjektet er Mari ansvarlig for planlegging, fremdrift, ressursfordeling og økonomisk oppfølging av to dagsoneparseller. Hun har også ansvar for å sikre at maskinførerne og grunnarbeiderne får den støtten de trenger i hverdagen.

– Jeg har to driftsledere som følger opp de daglige aktivitetene ute i felten, men jeg er ofte selv ute og sjekker hvordan arbeidet går. Samtidig planlegger vi fremover, spesielt med tanke på hvor vi skal hente ut masser og hvordan vi skal sikre god fremdrift. Det er en hektisk hverdag med mange prioriteringer, men det er akkurat slik jeg liker det, forteller Mari.

Fra NTNU til anleggsplassen

Mari tok sin utdanning i bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim, med hovedprofil innen vei. Etter fjerdeklasse fikk hun en sommerjobb hos Hæhre på et prosjekt i Helgeland, noe som ga henne smaken på entreprenørbransjen.

– Jeg trivdes veldig godt med å jobbe hos en entreprenør. Det var høyt aktivitetsnivå og mange spennende fagfelt. Etter endt utdanning søkte jeg jobb hos Hæhre og startet som prosjektingeniør. Her fikk jeg variert erfaring, fra forberedende arbeid med HMS og kvalitetssikring til mer praktiske oppgaver som å kjøre vals ute i felt. Jeg lærte mye om anlegg og samhandling, sier hun.

Med tiden steg Mari i gradene, først som HMS-leder, og nå som assisterende anleggsleder.

– Selv etter fire år hos Hæhre lærer jeg noe nytt hver dag. Jeg har fortsatt mye å lære, men føler at jeg nå har begynt å få god kontroll, sier Mari med et smil.

Hun trekker frem spesielt én utfordrende oppgave som har vært både spennende og lærerik: spleisingen inn på eksisterende E6.

– Trafikkomleggingen har flere faser, og det krever mye koordinering og samarbeid med ulike fagfelt og anleggsledere. Det er krevende, men utrolig givende å være en del av slike prosesser.

Sterkt fellesskap på anlegget

For Mari er det gode arbeidsmiljøet en av de største fordelene ved å jobbe i Hæhre.

 

– Det beste med Hæhre er uten tvil arbeidsmiljøet. Vi har et fantastisk team av prosjektledere, anleggsledere og driftsledere som jobber sammen for å løse utfordringene vi møter. Jeg sitter aldri alene med store beslutninger, men samarbeider med dyktige kollegaer som deler sine erfaringer og kompetanse. Det er en enorm styrke, sier hun.

 

Hun setter også stor pris på samarbeidet med kollegaer med ulik bakgrunn.

 

– Vi har forskjellige kompetanseområder, men det er det som gjør oss sterke. Jeg har en mer teoretisk bakgrunn, mens flere av mine kollegaer har praktisk erfaring fra mange år i bransjen. Det er spennende å diskutere fag med dem – vi lærer mye av hverandre, sier Mari.

Ser frem til nye utfordringer

Etter fire år på Kvithammar–Åsen-prosjektet er Mari nå klar for nye utfordringer. Neste stopp er Hæhres nye prosjekt nord for Trondheim, Ranheim–Sveberg, hvor hun igjen skal lede gjennom samhandlingsfasen og videre inn i hovedprosjektet.

 

– Det blir rart å forlate et prosjekt jeg har vært på så lenge, men jeg gleder meg til nye utfordringer og å møte enda flere dyktige kollegaer. Hver dag byr på noe nytt, og jeg ser frem til å fortsette å vokse både faglig og personlig, avslutter Mari.